13.10.2025 | Vijesti
DURA ORGANIZIRA Ne propustite okrugli stol na temu hrane i zdravlja!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ovaj gastronomsko-zdravstveni susret dio je programa „Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”, koji se provodi u sklopu TESTEAT projekta. Cilj događanja je potaknuti dijalog između stručnjaka iz područja gastronomije, nutricionizma i medicine o povezanosti hrane, zdravlja i suvremenih prehrambenih navika.
Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prijavu putem poveznice: https://forms.fillout.com/t/d9szbZ4hS7us.
Program događanja
13:00 – 13:10 Uvodna riječ moderatora i predstavljanje sudionika
13:10 – 13:25 Prezentacija projekta TESTEAT
13:25 – 13:40 Prof. Josip Žuvela – „Gastronomska baština dubrovačkog područja”
13:40 – 13:55 Nutricionistkinja Lucija Bakarić – „Adaptacija tradicionalnih recepata modernim prehrambenim potrebama”
13:55 – 14:10 Dr. Zoran Krišto Legčević, pedijatar – „Skupine s prehrambenim restrikcijama i alergijskim reakcijama”
14:10 – 14:40 Moderirana rasprava
Teme:
14:40 – 14:50 Pitanja publike
14:50 – 15:00 Zaključci okruglog stola
Fokus projekta TESTEAT jačanje je vještina aktera u turizmu, sadašnje i buduće radne snage, posebice studenata/učenika, ali i profesionalnog kadra (šefovi kuhinja, konobari, destinacijski menadžeri, vodiči, itd.), kao i proširivanje njihovog znanja o eno-gastronomskom nasljeđu lokalnog područja, modernim prehrambenim potrebama i izborima te prilikama koje pruža održivi turizam, kružno gospodarstvo i digitalizacija. Projekt je financiran kroz EU program prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska.
Više o projektu TESTEAT možete pročitati na službenoj web stranici te na Facebook i Instagram profilima projekta.