Izvanredne vijesti
MALI OGLASI
26.09.2018 | Recept dana

SLATKA JESEN: rolice

Autor: Glas Grada
rolice
Cimet rolice ili pužići od cimeta slove za najljepši jesenski desert. Isprobajte! TIJESTO 7g suhog kvasca 250ml toplog mlijeka 100g cukara 75g otopljenog masla 1 mala žličica soli 2 jaja 500g glatkog brašna PUNJENJE 200g smeđeg cukara 3 velike žlice cimeta 75g otopljenog masla PRELJEV 113g otopljenog masla 150g cukara u prahu 60g ABC sira 3ml ekstrakta vanilije prstohvat sol Priprema 1. Pomiješati kvasac i mlijeko i pusti neka stoji sa strane. 2. U drugoj zdjeli dobro izmiješati cukar, maslo, sol, jaje i brašno. Nakon toga ubaciti mlijeko i kvasac mješavinu te dobro pomješajte. 3. Napravite oblik lopte od tijesta te u zdjeli koja je nauljana, stavite tijesto (prekrite ju sa prijanjujučom folijom) i pustite da se diže tijesto 2 sata ili dok se tijesto ne udvostruči 4. Nakon što se tijesto udvostručilo, na pobrašnjenoj površini izvaljati tijesto u obliku pravokutnika 5. Ugrijati pećnicu na 180. Nauljite pleh s rastopljenim maslom. 6. U novoj zdijeli pomješate sastojke za punjenje, cukar i cimet. Razmažite rastopljeni maslac na razvaljanom tijestu te onda ravnomjerno razbacati smjesu za punjenje. 7. Nakon toga zarolati tijesto u štrucu te onda razrezati u deblje šnite. Šnite staviti u tepsiju. 8. Peći 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni (zlatno smeđa boja) 9. Dok se tijesto peče, pripremiti smjesu za preljev. Pomješati sve sastojke ručnim mikserom ili električnim, sve dok smjesa nije "mekana" tj. "pahuljasta". 10. Kada su rolice gotove, izvaditi i odmah dok su tople prekriti ih sa preljevom. Izvor: Coolinarika
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji