MALI OGLASI
05.05.2018 | Sport

Sandra Perković ponovno obara rekorde

Autor: Glas Grada
Sandra Perković ponovno obara rekorde

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković novu sezonu Dijamantne lige otvorila je pobjedom na mitingu u Dohi uz rekord ovog natjecanja od 71.38 metara, što je za samo tri centimetra kraći hitac od njezinog osobnog i apsolutnog hrvatskog rekorda.

Najbolja hrvatska atletičarka pokazala je suparnicama da je i ove sezone spremna za najveće domete, a eksplodirala je u trećoj seriji, kad je njezin disk poletio do novog rekorda Dijamantne lige. Perković je držala i stari rekord od 70,88 metara, koji je stajao od mitinga u Šangaju 2016. godine. Naša diskašica je u prvoj seriji bacila 66,78 metara za vodstvo, koje joj je nakratko u drugoj seriji preotela Kubanka Yaime Perez hicem od 66,82 metra. No, već u sljedećem pokušaju Perković se vratila na čelo sa 67,41 m, a ono najbolje ostavila je za treću seriju. "Bila sam tako blizu osobnom rekordu. Stvarno vjerujem da je Doha sretno mjesto za mene, kao što je bila i 2015. godine. Ozračje je čudesno, a uvjeti su idealni za početak sezone", izjavila je Sandra Perković koja ide po sedmi uzastopni trijumf u Dijamantnoj ligi, ali glavni cilj ove sezone je Europsko prvenstvo u Berlinu u kolovozu, gdje će Sandra loviti peto uzastopno zlato. "Ovo je idealan početak i priprema za Europsko prvenstvo. Doha me pripremila da tamo ostavim trag", zaključila je Perković kojoj su društvo na pobjedničkom postolju radile dvije kubanske diskašice, Yaime Perez (66,82) i Denia Caballero (63,80).

DL, bacanje diska (ž):

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 71,38 metara 2. Yaime Perez (Kub) 66,82 3. Denia Caballero (Kub) 63,80 4. Andressa de Morais (Bra) 63,77 5. Dani Stevens (Aus) 63,59 6. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 58,73 7. Whitney Ashley (SAD) 58,42
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji