20.01.2020 | Recept dana
PJENASTE I MEKE Jednostavan recept za savršene palačinke: Ne sadrže brašno ni cukar
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Pjenaste i meke, ove palačinke ipak, kažu mnogi, djeluju okusom nedovršeno. Kao da nešto nedostaje, a riječ je o bademima. Mljevenima, naravno, jer ovdje igraju ulogu brašna.
Zbog dodatka praha od badema palačinkama ne treba dodatak cukara. Tijesto će samo po sebi biti slatko, a osim toga i neopisivo meko i puno, piše Food52.
Birajte zrelije banane, koje su okusom mnogo slađe od onih još uvijek zelenkastih, te svježe bademe koje ćete samljeti u brašno uz pomoć multipraktika ili mlinca za kavu. Dovoljno ih je na teflonskoj tavi tek okrenuti par puta, a palačinke će već biti gotove.
Recept:
- 2 zrele banane
- šalica mljevenih badema
- prstohvat soli
- 4 jaja
Umutite sve sastojke zajedno (bananu pantarulom izradite) i smjesu polako izlijevajte na tavu. Od ove količine moći ćete napraviti desetak palačinki, a njih možete preliti po želji jogurtom, sirupom, mješavinom orašastih plodova, džemovima i slično.