13.11.2025 | Pjatance
RIČETA TJEDNA Konavoski beškotini
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
250 g brašna
50 g sjeckanih mjendula
150 g mljevenih mjendula
2 ožice brašna od rogača
4 ožice smeđeg šećera
Naribana korica od dvije naranče
1 dl maslinovog ulja
1 dl malvasije
Prašak za pecivo
Vanilin šećer
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Najprije pomiješajte suhe sastojke, zatim dodajte mokre i zamijesite tijesto. Na pobrašnjenoj dasci oblikujte valjke, pa ih narežite na beškotine debljine oko 7 milimetara.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko desetak minuta, dok lagano ne porumene. Još tople uvaljajte u šećer u prahu i poslužite uz čašu domaće malvazije.
