11.04.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA Teletina u šugu s gljivama
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci:
1 kg teleće lopatice ili prsa narezano na veće kocke
2 ožice masla
2 ožice maslinovog ulja
2 luka
2 ožice slatkog senfa
650 g šampinjona,
5 ožica brašna
0.25 l vina
Pola kikare nasjeckanog petrusina i česna
1 kikara pelate
sol i papar.
Priprema:
Meso narezano na komade staviti u saket s brašnom i naglo popržiti sa svih strana na maslu i ulju. Dignit ga sa strane u zdjelu u kojoj ćemo kasnije peći. Na istoj masnoći poprigati na tihoj vatri gljive šampinjone s narezanim lukom na listiće. Zajedno dinstati 20 tak minuta, nadoliti vino, pelatu i staviti senf. Posoliti i popapriti. Dinstati zajedno par minuta. Posuti parmezanom, sjeckanim petrusinom i česnom i s tom smjesom zaliti meso. Peći poklopljeno s folijom 45 min na 200 i onda dignuti foliju te nastaviti peći još 15 min. Poslužiti s prilogom. Možete servirati s rimskim njokama, običnim njokama ili lešo patatama. Uslast!