04.04.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA Ričeta plavi rak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
PASTA U UMAKU OD PLAVOG RAKA
- Meso plavog raka
- česan , četiri pijuge
- Maslinovo ulje
- Bijelo vino
- Muškatni oraščić
- Sol, papar
- Pola masla
SALATA OD PLAVOG RAKA
- Rakovo meso
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Preprženi pinjoli
- Rikula
- Kora limuna
ŠUG OD PLAVOG RAKA
- Luk
- Česan 3/ pijuge
- Petrusin
- Ružmarin
- Pelata 2 dl
- Maslinovo ulje
- Bijelo vino 2 dl
- Polovice raka
- Sušeno začinsko bilje
Luk narezati na sitno, zapržiti na maslinovom ulju i kada postane zlatno žute boje dodati česan. Nakon minut, dva dodati bijelo vino koje kada alkohol ispari pustimo još minut pa dodamo pelatu i ostale začine osim petrusina . Kada sve proključa dodati rakove i kuhati još 10-15 minuta. Po potrebi dodavat temeljac od otpadaka raka kojeg možemo skuhati ranije. Na kraju dodati sitno narezani petrusin.
Poslužiti po želji uz puru, pastu, ili njoke.
Dobar tek!