30.05.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA Punjene paprike
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
SASTOJCI:
500 g mljevenog mesa
500 g crvenih paprika
5 dl pelate
Kikara (mala) riže
Luk, česan
Maslinovo ulje
Mozzarella
Sol. papar
Petrusin
Bosiljak
PRIPREMA:
Na maslinovom ulju zažutit jedan sitno narezani luk. Kada je luk na pola gotov dodati česan i petrusin. Nakon nekoliko minuta dodati mljeveno meso koje kada pozlati začinimo sa solju i paprom. Rizi skuhamo do pola i dodamo u meso kada je gotovo. Pričekamo da se ohladi pa mješavinom punimo paprike. Paprike prije punjenja prerežemo po pola očistimo i operemo.
Napraviti salsu tako da zažutimo pola glavice luka, dodamo pelatu, začinimo sa solju, paprom, bosiljkom, petrusinom i malo cukara. Kuhati 10 minuta.
Paprike poredati u posudu za pečenje i preliti gotovom salsom te peći sat vremena na 180 stupnjeva. 10 minuta prije kraja na paprike staviti mozzarelu narezanu na fete.
Kada je gotovo servirati uz pire ili prilog po želji.