25.01.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA Za prste polizati! U novim Pjatancama za vikend spravljamo musaku, evo kako!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci za 6 osoba
1,2 kg patata
800 g mljevenog mesa
Glavica luka
Česan i petrusin
Maslinovo uje
sol,papar
1 balančana
100 g pancete na tanke fete
Pola litre vrhnja za kuhanje
4 jaja
U posudu staviti kuhati patate u kori. Kad su skoro gotove, provat pantarulom, prerezat ih na po centa debele fete.
U drugu posudu stavite mljeveno meso koje ćete dinstati na jednoj glavici luka sitno sjeckanoj. Potom dodajte sol i papar te česan i petrusin koji ste samjeli u malo maslinovog ulja. Sve dobro izmiješajte. Isprigat balančane.
Duboku rostijeru ili vatrostalnu posudu premažite s malo ula i stavite red patata. Potom ide red mesa, zatim balančane pa panceta, opet meso i završit s patatama. Musaku pecite 20 minuta na 200 stupnjeva dok ne počne rumeniti. Izvaditi i zaliti s 4 jaja i pola litre vrhnja za kuhanje i zapeći jos deset minuta na jače. Uslast!