09.10.2024 | Pjatance
RECEPT DANA Savršena pašteta od pilećih jetrica s pancetom i prošekom

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci:
50 g pancete
100 g masla
žlica maslinovog ulja
0.5 dl prošeka
sol, papar, svježi timijan
Priprema:
Jetrice očistite od žilica i masnoća. Narežite ih na kockice, a srca prepolovite. Paštetu možete napraviti i bez pilećih srca.
Komadić maslaca rastopite na prianjajućoj tavi s maslinovim uljem i dodajte vrlo fino sjeckani luk i pancetu. Pržite dok luk ne omekša, a zatim sve prebacite u plastičnu posudu u kojoj ćete miksati paštetu.
Na istoj tavi kratko popržite jetricu i srca, tek toliko da posmeđe s vanjske strane. Jetrica bi trebala ostati ružičaste boje u sredini i ne smije se prekuhati. Ulijte prošek i kuhajte još minutu dok alkohol ne ispari.
Prebacite jetricu i srca sa svim tekućinama u tavi u posudu s lukom i pancetom. Ubacite i maslo, sol, papar i timijan te izradite štapnim mikserom.
Prebacite paštetu u staklenku i uživajte.