16.10.2024 | Pjatance
RECEPT DANA Pureća prsa s pancetom i povrćem - Recept koji morate probati
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci:
Pureća prsa
Panceta
Svinjska mast
Sol, papar
Luk, česan
Mrkva (žuta)
Komorač
Mozarella
Petrusin
Prošek
Začini po želji
Priprema:
Pancetu narezat na prutiće s kojima špikujemo pureća prsa. Prsa dobro začiniti začinima po želji i dobro poprigati sa svih strana na svinjskoj masti. Podliti prošekom, te pustiti da se kuha 40-ak minuta. Povremeno okrenuti i podliti vodom. Mrkvu, komorač i luk narezati na prutiće, česan na sitno. Posoliti te pirjati na svinjskoj masti i podliti s tekućinom u kojoj se kuhalo meso te pustiti da se čini dok ne omekša. Pred kraj dodati papar i sitno nasjeckani petrusin.
Kada je meso gotovo pustiti ga da se malo ohladi, te narezati na fete po kojima posložimo mozarellu i stavimo u špaher na 200 stupnjeva 10-ak minuta dok se sir ne rastopi. Servirati toplo s povrćem.
Uslast!