02.05.2024 | Pjatance
RECEPT DANA Hobotnica s bobom
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Postupak:
Na maslinovom ulju izdinstati crveni luk, dodati češnjak i mrkvu. Dinstati desetak minuta i pritom podliti tekućinom. Zatim ubaciti kuhanu hobotnicu koju smo izrezali na jednake komade.
Dinstati i podlijevati prošekom i po potrebi ribljim temeljcem ili vodom u kojoj smo kuhali hobotnicu.
Ubaciti lovor i pred kraj bob. Kuhati dok hobotnica ne omekša i šug bude gust i kompaktan. Dodati papar i sol po želji. Po želji ubaciti malo aceto balsamica i posuti petrusinom.
Sastojci:
Hobotnica 2 kg
Crveni luk 0,7 kg
2 češnja češnjaka
Petrusin
Lovor
Bob 0,4 kg
Prošek 2 dcl
Maslinovo ulje
Mrkva 2 kom