Ovaj azijski specijalitet poslužuje se svakodnevno na Istoku i bilo bi šteta da ga i sami ne probate. Lako je!
Sastojci:
- 1 dl rizi
- 2 jaja
- 60 dkg kukuruza
- 1 dcl svježeg ili smrznutog biža
- 1 velika mrkva
- 1 srednja glavica luka
- svježi petrusin
- kurkuma, sol, papar
- 2 pice česna
- 1 žličica limuna
- soja umak
Priprema:
- Skuhati rizi i ostaviti da se ohladi. Biži prokuhati u malo kipuće vode, mrkvu narezati na tanke trakice, a luk i česan sitno nasjeckati.
- Umutiti jaja i isprigati ih na malo ulja da budu lagano prigana s obje strane. Staviti ih na pjat i narezati na trakice.
- Na malo ulja prodinstati luk da omekša te dodati mrkvu i česan. Kratko prodinstati, dodati rizi te ih 2-3 minute kratko poprigati stalno miješajući.
- Dodati biži i ocijeđeni kukuruz te malo soja umaka, papra, soli i kurkume. Ako je presuho, dodati malo vode i pustiti da ispari.
- Na kraju dodati limun, jaja i svježi petrusin te promiješati da se sve sjedini. Uslast!