MALI OGLASI
06.11.2018 | Tech

MOŽE IMATI OZBILJNE POSLJEDICE stvari kojima uništavamo svoje mobitele

Autor: Glas Grada
stvari kojima uništavamo svoje mobitele
Male stvari koje radimo svakodnevno mogu na više načina utjecati na naše pametne telefone i imati ozbiljne posljedice. Evo nekoliko stvari koje štete mobitelima, a tu su i jednostavna pravila kojih se treba pridržavati kako bi se izbjegle neželjene posljedice:

Sunčeve zrake Ako ostavite pametni telefon da bude izložen sunčevim zrakama ili drugom izvoru topline, dramatično povećavate šanse da će uređaj pregrijati. Time ugrožavate ne samo bateriju, već i procesor i druge osjetljive komponente.

Kablovi Sigurno se i vama ponekad, recimo, u mraku prije spavanja, događa da kabel za punjenje ubacujete 'na slijepo' u smartphone. Ako niste pritom pažljivi, lako se može dogoditi da oštetite električne kontakte i skratite životni vijek svom telefonu. Softver Ako je tijelo vašeg pametnog telefona, software su njegov mozak i duša. Ako preuzimate software iz neprovjerenih ili nepouzdanih izvora, nemojte se iznenaditi kad dođe do neželjenih posljedica. Vaš mobilni telefon može u potpunosti prestati raditi. Na primjer, vaši osobni podaci naći će put do hakera, pa zatim do onih koji su spremni najviše platiti za njih. Čišćenje Prašina i druge nečistoće iz vaših džepova i torbi prije ili kasnije naći će se u vašem smartphoneu i počet će ometati njegov rad. Ako ne znate kako biste počistili uređaj iznutra, neka vam u tome pomognu stručnjaci.

Izvor: b.92.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji