MALI OGLASI
11.01.2019 | Recept dana

Lešo oslić

Autor: Glas Grada
Lešo oslić

Sastojci

  • oslić
  • maslinovo ulje
  • ostika
  • peršin
  • šegljin
  • papar
  • sol

Priprema

U vodu stavimo malo maslinovog ulja, malu žličicu ostike, sol, papar, stabljiku šegljina i stabljiku peršina.

  1. Kada voda zakuha u nju stavljamo ribu, oslić je nježna riba, dovoljno mu je 2-3 minute, glavni pokazatelj bit će kada se počne raspadati na "leđima"
  2. Ribu vadimo van, zalijemo sa vodom u kojoj se kuhala, količina po želji, na to stavljamo izrezani češnjak i peršin, nemojte štedit, daju poseban ukus.
  3. U posebnoj zdjelici maslinovo ulje (količina ovisi o količini ribe) dobro zagrijemo ali pazimo da ne zagori, te polijemo po ribi. riba je spremna, kao što sam rekla brzo lagano i jako uskusno.

    Posluživanje

    Spoj lešo ribe savršeno paše sa blitvom na dalmatinski, te malo cjeđenog limuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji