MALI OGLASI
04.02.2024 | Kultura

NAJAVLJUJEMO 47 festivalskih dana 75. Dubrovačkih ljetnih igara

Autor: Libero Portal
Foto: DLJI
47 festivalskih dana 75. Dubrovačkih ljetnih igara
Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre, koje će se od 10. srpnja do 25. kolovoza održati na različitim ambijentalnim lokacijama grada, tijekom 47 festivalskih dana, inozemnoj i domaćoj publici predstavit će više od 60 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa

Dramski program iznimno je sadržajan i šarolik, a festivalskoj će publici donijeti tri velike premijere, omiljene reprizne naslove te nastavak promišljanja i razvoja dinamičnih koprodukcijskih i ambijentalnih koncepcija kroz različite suradnje te kroz revitalizaciju marginaliziranih festivalskih lokacija.

 

Prva dramska premijera bit će koprodukcija Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića – kultna Goldonijeva Kafetarija u prijevodu i adaptaciji Frana Čale na dubrovački govor, koju će redatelj Paolo Tišljarić postaviti na Držićevu poljanu. Na Igrama je Kafetarija premijerno postavljena u režiji Tomislava Radića 1978. godine na Gundulićevoj poljani kao predstava Kazališta Marina Držića, a na repertoaru se zadržala punih deset godina. Iako je njena radnja smještena u precizan povijesni kontekst u fokusu će biti aktualnost, vitalnost komedije, ironija, oštrina, manipulacija informacijama... Duga povijest Dubrovačkih ljetnih igara snažno je obilježena uprizorenjima Vojnovićevih drama. Kroz odnos prema Vojnoviću ispituje se odnos prema povijesti, potencijal kreativnog i suvremenog izraza prema baštini pa je stoga Ekvinocijo Iva Vojnovića drugi premijerni dramski naslov koji će u režiji Krešimira Dolenčića na Posatu premijerno izvesti Festivalski dramski ansambl. Uspostavljajući ravnotežu melodramatskog i grubog, sentimenta i ciničnog, Vojnovićev Ekvinocijo vješto povezuje prošlosti pojedinaca sa sadašnjošću kolektiva, njihova sjećanja sa slutnjama budućnosti. U trećem premijernom naslovu, Oluji Williama Shakespearea, sluti se vizija novog doba, budućnosti za koju Shakespeare misli da predstoji svijetu. Posljednje djelo čuvenog avonskog Barda povjereno je režiji slovenskog redatelja Vita Taufera, biva smješteno u specifičnoj ambijentalnosti otoka Lokruma, a Prospera, Calibana i ostale likov utjeloviti će Festivalski dramski ansambl.

 

U gostujućem dijelu programa festivalskoj će se publici predstavit Hrvatsko narodno kazalište Varaždin s predstavom Čekajući Oresta prema motivima Sofoklove Elektre u adaptaciji Lade Kaštelan i redateljice Livije Pandur koje su se u svom dosadašnjem redateljskom radu često bavile temama naše civilizacije. Dubrovačke ljetne igre, Umjetnička organizacija Punctum, KunstTeatar i Kuća Klajn Dubrovnik donose autorski projekt Ivana Plazibata, Ivane Vuković i Matije Čigira pod naslovom Jimmy Ćorak koji će na taraci tvrđave Revelin propitivati pojmove glumačke izvedbe, lika glumca koji je raspolovljen između profesionalnog i privatnog, tehnologije i intime, neuroze i međuljudskog kontakta. I ovoga će se ljeta reprizirati festivalske uspješnice. Najmlađa će publika imati priliku uživati na Lovrjencu u čarobnom svijetu glazbeno-scenskog djela Čudesna šuma. Adaptaciju istoimenog romana književnice Sunčane Škrinjarić režirala je Lea Anastazija Fleger, dramaturgiju potpisuje Nikolina Rafaj, skladatelj glazbe je Frano Đurović, a Mateo Narančić je dirigent. Ni ova festivalska sezona neće proći bez svima omiljenih kundurica s Kazerme jer Mara i Kata, autorski projekt Saše Božića i dramskih umjetnica Nataše Dangubić i Doris Šarić Kukuljice zabilježit će čak šest izvedbi. U park Gradac vraćaju se i Sjetne žene raguzejske Marijane Fumić, prošlogodišnja premijerna uspješnica koja traga za obrisima dubrovačke svakodnevice, a posebno života i sudbina devet izuzetnih žena, u režiji Dore Ruždjak Podolski te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

 

Legendarni Jordi Savall, jedan od najsvestranijih glazbenih umjetnika svoje generacije i neumorni istraživač rane glazbe koji je od zaborava spasio mnoga dragocjena djela, uz svoj ansambl Hespèrion XXI i program pod nazivom 'Mare Nostrum: Dijalog duša' otvorit će glazbeni program 75. Dubrovačkih ljetnih igara u atriju Kneževa dvora te publici predstaviti glazbeni dijalog između djela kršćanskog, sefardskog, osmanskog i arapsko andaluzijskog podrijetla odnosno glazbenika iz Grčke, Turske, Izraela, Palestine i raznih europskih zemalja. Za veličanstven kraj Dubrovačkih ljetnih igara očekuje nas veliki Opera gala koncert probranog repertoara ponajboljih opernih arija na kojem će nastupit jedna od najvećih opernih zvijezda današnjice, sopranistica Sonya Yoncheva, malteški zlatni tenor Joseph Calleja te jedan od najtraženijih basova na međunarodnoj sceni Ante Jerkunica, uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. 

 

Okosnica glazbenog programa Igara i ove je godine Dubrovački simfonijski orkestar koji će na svom prvom koncertu festivalske sezone ugostiti jednu od najtraženijih hrvatskih solistica i dobitnicu najviših nagrada na brojnim međunarodnim natjecanjima, violončelisticu Moniku Leskovar, a dirigentsku palicu će tom prilikom preuzeti maestro Sebastian Lang- Lessing koji se, osim opsežnim repertoarom, može pohvaliti činjenicom da je bio šef-dirigent na pet kontinenata. DSO će pod ravnanjem karizmatičnog dirigenta Valentina Egela festivalsku pozornicu u Kneževu dvoru podijeliti i s Pablom Sáinz-Villegasom, senzacionalnim svjetskim gitaristom kojeg nazivaju nasljednikom legendarnog Andrésa Segovije, a naposljetku, uz energično vodstvo maestra Ivana Huta orkestar će s predstaviti i dvije praizvedbe, od kojih će jedna biti skladba Petra Obradovića, dobitnika nagrade Orlando. Glazbeni će program kao i dosada posebno obogatiti ponajbolji hrvatski umjetnici od kojih će neki upravo na platformi Igara ostvariti suradnju s inozemnim kolegama ili pak stvoriti nove svježe suradnje. Tako će se na Igre s najvećih međunarodnih pozornica vratiti jedan od najboljih svjetskih kontratenora, fascinantni Max Emanuel Cencić koji ima bogatu biografiju i još bogatiji diskografski opus te nominacije za nagradu Grammy. Ovog će ljeta nastupiti uz grčki ansambl Latinitas Nostra, koji okuplja vrsne glazbenike i njegovatelje karakterističnog baroknog duha slobode i teatralnosti, a kojeg je utemeljio priznati dirigent Markellos Chryssicos, jedan od najvećih grčkih stručnjaka za ranu glazbu. Dvor će virtuoznošću ispuniti zanimljive vokalno-instrumentalne kombinacije festivalskoj publici dobro znanih domaćih glazbenika, od kojih su prvi na redu sjajni glazbenici ansambla Antiphonus s hvaljenim gitaristom Petritom Çekuom, a zatim tenor svjetskog glasa Krešimir Špicer uz višestruko nagrađivanog Lovra Marušića na klaviru koji je nedavno ostvario povijesni uspjeh za hrvatski pijanizam osvojivši drugu nagradu na Međunarodnom Telekom Beethoven natjecanju u Bonnu, kao i posebnu nagradu Robert Schumann. 

 

Tu su i koncerti dubrovačkog dua istaknutih solista širokog umjetničkog raspona, pijanistice Marije Grazio i violista Marka Genera te Zagrebačkog kvarteta, najstarijeg hrvatskog gudačkog ansambla uz koji će nastupiti jedan od najuspješnijih hrvatskih pijanista mlađe generacije Ivan Krpan. Svoj obol glazbenom programu dati će i jedan od najznačajnijih domaćih komornih sastava i nedavnih dobitnika nagrade Vatroslav Lisinski Hrvatskog društva skladatelja za doprinos hrvatskom glazbenom stvaralaštvu, Papandopulo kvartet. Raskošnosti i raznolikosti glazbenog programa pridonijeti će i nastupi vodećih umjetnika s međunarodne glazbene scene, od uglednih ansambla do prvoklasnih solista. Čvrsto na čelu novog naraštaja gudačkih sastava od osvajanja prestižne prvu nagradu na Međunarodnom glazbenom natjecanju ARD u Münchenu je kvartet Arod koji će nastupiti u Dvoru, gdje nas očekuje i recital glasovitog pijanista Pierre-Laurenta Aimarda. Barokne korijene južnoameričke glazbe na Igrama predstavlja koncert s nazivom Vidala i članovi ansambla Bach Consort Wien, mezzosopranistica Luciana Mancini, tenor Francisco Brito i Ruben Dubrovsky koji je osim muzičkog vodstva, zadužen i za aranžmane skladbi na programu. Koncert koji se nikako ne propušta je virtuoznog francuskog glazbenika violinista Renauda Capuçona, kojeg je stručni žiri glazbenih novinara i kritičara Međunarodne nagrade za klasičnu glazbu proglasio umjetnikom godine u siječnju ove godine, koji će nastpiti u pratnji sunarodnjaka Guillaumea Belloma na klaviru. Donacijskm koncertom Mladi za mlade zaključiti će glazbeni program u Dvoru. Na njemu će nastupiti najbolji mladi hrvatski glazbenici, pijanist Jan Niković, dvostruki pobjednik 20. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić i gitarist Lovro Peretić, dobitnik nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević, uz komorne sastave Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

 

S ciljem razvoja publike, a po uzoru na velike svjetske festivale klasične glazbe, pokrenut je Ciklus World Musica i Jazza koji će ponuditi jedinstvene kulturno-umjetničke doživljaje. Očekuje nas nastup Svjetskog jazz orkestra glazbenih mladeži koji okuplja vrhunske mlade glazbenike iz različitih zemalja svijeta pod umjetničkim vodstvom etabliranog američkog trombonista, skladatelja i pedagoga Luisa Bonille, poznatog po suradnjama s velikim glazbenim imenima među kojima su McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harrell, Phil Collins i mnogi drugi. Tu je i koncert legendarnog dubrovačkog doajena šansona Ibrice Jusića koji je svojim ponoćnim serenadama i gitarskim recitalima ostavio neizbrisiv trag na Dubrovačkim ljetnim igrama, a za festivalsku će publiku izvesti program Od Shakespearea do sevdaha povodom 60. obljetnice svog umjetničkog djelovanja. Svoje će mjesto u sklopu ciklusa pronaći i etnomuzikološki autorski projekt Dine Bušić i Melite Ivković naziva Bërbili (Slavuj) – zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa. 

 

Dina e Mel u suradnji s iskusnim glazbenim istomišljenicima uključujući Edina Karamazova od zaborava čuva pjesme na jednom od najugroženijih govora danas u Europi. Za kraj ciklusa atmosferu će do usijanja dovesti flamenco show program Tarab, u izvedbi Cristina Aguilera Flamenco Tria. Najbolje iz tradicije flamenca utjelovljuju cantaor (flamenco pjevač) Miguel Lavi, David Caro koji donosi toque odnosno umijeće sviranja gitare te bailaora (flamenco plesačica) Cristina Aguilera, moćna izvođačica sa snagom ritma te ljepotom i ekspresijom pokreta. Ljubitelje baleta u park Gradac privući će Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu izvedbom Hamet W. Shakespeara u režiji i koreografiji Lea Mujića. Nakon iznimno hvaljenih i uspješnih baletnih uprizorenja svjetskih literarnih klasika, Mujićeva najnovija plesna vizija u baletnu formu transformira jednu od najpoznatijih tragedija, bezvremensko remek-djelo koje inspirira umjetnike najrazličitijih izričaja i nudi bezbrojne mogućnosti interpretacije, uz glazbu P.I. Čajkovskog i Camillea Saint-Saënsa po odabiru dramaturga i asistenta koreografa Balinta Rauschera.

 

Bogatu hrvatsku folklornu plesnu i glazbenu baštinu publici ove godine s četiri nastupa predstavljaju festivalski miljenici Folklorni ansambl Linđo i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO koji okuplja brojne folklorne stručnjake, skladatelje, plesače i pjevače te čiji je predani rad rezultirao impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom. U sklopu festivala Dubrovačke ljetne igre pridružiti će se proslavi 45. obljetnice upisa Staroga grada Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine glazbeno-scenskim djelom Hekuba koje će na Lovrjencu izvesti Ansambl Dialogos, poznat po ispreplitanju izvedbene prakse sa znanstvenim pristupom u oživljavanju europske usmene i pisane tradicije od srednjeg vijeka i kasnije, pod umjetničkim vodstvom muzikologinje i pjevačice Katarine Livljanić.

 

Program 75. Igara ne zaostaje ni u umjetničko-izložbenom dijelu. Očekuju nas izložbe Lopudski portreti iz objektiva fotografkinje Mare Bratoš, Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća ostvarena u suradnji Igara s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Dubrovnik okom i kistom stranca akademskog slikara Tonija Franovića te Od auta do haosa istaknutog slikara i kipara Josipa Ivanovića.

 

Ulaznice za dio programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara od danas su dostupne u internetskoj prodaji na mrežnoj stranici Igara www.dubrovnik festival.hr i preko servisa www.ulaznice.hr uz dvotjedni early bird popust od 10% te dodatnih 10% uz plaćanje Mastercard® karticama.

 

Sve upite vezane za kupnju ulaznica zaprima festivalski Ured prodaje na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonski broj: 020/ 326 107.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji
Glas Grada - Tiskana izdanja
Glas Grada 985
Glas Grada 984
Glas Grada 983
Glas Grada 982
Glas Grada 981
Glas Grada 980
Glas Grada 979
Glas Grada 977-978
Glas Grada 976
Glas Grada 975
Glas Grada 973
Glas Grada 974
Glas Grada 972
Glas Grada 971
Glas Grada 970
Glas Grada 969
Glas Grada 968
Glas Grada 967
Glas Grada 966
Glas Grada 965
Glas Grada 964
Glas Grada 963
Glas Grada 962
Glas Grada 961
Glas Grada 960
Glas Grada 959
Glas Grada 958
Glas Grada 957
Glas Grada 956
Glas Grada 955
Glas Grada 954
Glas Grada 953
Glas Grada 952
Glas Grada 951
Glas Grada 950
Glas Grada 949
Glas Grada 948
Glas Grada 947
Glas Grada 946
Glas Grada 945
Glas Grada 944
Glas Grada 943
Glas Grada 942
Glas Grada 941
Glas Grada 940
Glas Grada 939
Glas Grada 938
Glas Grada 937
Glas Grada 936
Glas Grada 935
Glas Grada 934
Glas Grada 933
Glas Grada 932
Glas Grada 931
Glas Grada 930
Glas Grada 929
Glas Grada 928
Glas Grada 927
Glas Grada 925
Glas Grada 924
Glas Grada 923
Glas Grada 922
Glas Grada 921
Glas Grada 920
Glas Grada 919
Glas Grada 918
Glas Grada 917
Glas Grada 916
Glas Grada 915
Glas Grada 914
Glas Grada 913
Glas Grada 912
Glas Grada 911
Glas Grada 910
Glas Grada 909
Glas Grada 908
Glas Grada 907
Glas Grada 906
Glas Grada 905
Glas Grada 904
Glas Grada 903
Glas Grada 902
Glas Grada 901
Glas Grada 900
Glas Grada 898/899
Glas Grada 897
Glas Grada 896
Glas Grada 895
Glas Grada 894
Glas Grada 893
Glas Grada 892
Glas Grada 891
Glas Grada 890
Glas Grada 889
Glas Grada 888
Glas Grada 887
Glas Grada 886
Glas Grada 885
Glas Grada 884
Glas Grada 883
Glas Grada 882
Glas Grada 881
Glas Grada 880
Glas Grada 879
Glas Grada 878
Glas Grada 877
Glas Grada 876
Glas Grada 875
Glas Grada 873/874
Glas Grada 872
Glas Grada 871
Glas Grada 870
Glas Grada 869
Glas Grada 868
Glas Grada 867
Glas Grada 866
Glas Grada 865
Glas Grada 864
Glas Grada 863
Glas Grada 862
Glas Grada 861
Glas Grada 860
Glas Grada 859
Glas Grada 858
Glas Grada 857
Glas Grada 856
Glas Grada 855
Glas Grada 854
Glas Grada 853
Glas Grada 852
Glas Grada 851
Glas Grada 850
Glas Grada 849
Glas Grada 848
Glas Grada 847
GLAS GRADA 846
Glas Grada 845
Glas Grada 844
Glas Grada 843
Glas Grada 842
Glas Grada 841
Glas Grada 840
Glas Grada 839
Glas Grada 838
Glas Grada 837
Glas Grada 836
Glas Grada 835
Glas Gada 834
Glas Gada 833
Glas Grada 832
Glas Grada 831
Glas Grada 830
Glas Grada 829
Glas Grada 828
Glas Grada 827
Glas Grada 826
Glas Grada 825
Glas Grada 824
Glas Grada 823
Glas Grada 821/822
Glas Grada 820
Glas Grada 819
Glas Grada 818
Glas Grada 817
Glas Grada 816
Glas Grada 815
Glas Grada 814
Glas Grada 813
Glas Grada 812
Glas Grada 811
Glas Grada 810
Glas Grada 809
Glas Grada 808
Glas Grada 807
Glas Grada 806
Glas Grada 805
Glas Grada 804
Glas Grada 803
Glas Grada 802
Glas Grada 801
GLAS GRADA 800
Glas Grada 799
Glas Grada 798
Glas Grada 797
Glas Grada 196
Glas Grada 795
Glas Grada 794
Glas Grada 793
Glas Grada 792
Glas Grada 791
Glas Grada 790
Glas Grada 789
Glas Grada 788
Glas Grada 787
Glas Grada 786
Glas Grada 785
Glas Grada 784
Glas Grada 783
Glas Grada 782
Glas Grada 781
Glas Grada 780
Glas Grada 779
Glas Grada 778
Glas Grada 777
Glas Grada 776
Glas Grada 775
Glas Grada 774
GLAS GRADA 773
Glas Grada 772
Glas Grada 771
Glas Grada 770
Glas Grada 769
Glas Grada 768
Glas Grada 767
Glas Grada 766
Glas Grada 765
Glas Grada 764
Glas Grada 763
GLAS GRADA 762
Glas Grada 761
Glas Grada 760
Glas Grada 759
Glas Grada 758
Glas Grada 757
Glas Grada 756
Glas Grada 755
Glas Grada 754
Glas Grada 753
Glas Grada 752
Glas Grada 751
GLAS GRADA 750
Glas Grada 749
Glas Grada 748
GLAS GRADA 747
GLAS GRADA 746
GLAS GRADA 745
GLAS GRADA 743/744
GLAS GRADA 742
Glas Grada 741
Glas Grada 740
Glas Grada 739
Glas Grada 738
Glas Grada 737
Glas Grada 736
Glas Grada 735
Glas Grada 734
Glas Grada 733
Glas Grada 732
Glas Grada 731
Glas Grada 730
Glas Grada 729
Glas Grada 728
Glas Grada 727
Glas Grada 726
Glas Grada 725
Glas Grada 724
Glas Grada 723
Glas Grada 722
Glas Grada 721
Glas Grada 720
Glas Grada 718/719
Glas Grada 717
Glas Grada 716
Glas Grada 715
Glas Grada 714
Glas Grada 713
Glas Grada 712
Glas Grada 711
Glas Grada 710
Glas Grada 709
Glas Grada 708
Glas Grada 707
Glas Grada 706
Glas Grada 705
Glas Grada 704
Glas Grada 703
Glas Grada 702
Glas Grada 701
Glas Grada 700
Glas Grada 699
Glas Grada 698
Glas Grada 697
Glas Grada 696
Glas Grada 695
Glas Grada 694
Glas Grada 693
Glas Grada 692
Glas Grada 691
Glas Grada 690
Glas Grada 689
Glas Grada 688
Glas Grada 687
Glas Grada 686
Glas Grada 685
Glas Grada 684
Glas Grada 683
Glas Grada 682
Glas Grada 681
Glas Grada 680
Glas Grada 679
Glas Grada 678
Glas Grada 677.
Glas Grada 676
Glas Grada 675
Glas Grada 674
Glas Grada 673
Glas Grada 672
Glas Grada 671
Glas Grada 670
Glas Grada 669
Glas Grada 668
Glas Grada 666/7
Glas Grada 665
Glas Grada 664
Glas Grada 663
Glas Grada 662
Glas Grada 661
Glas Grada 660
Glas Grada 659
Glas Grada 657
Glas Grada 656
Glas Grada 655
Glas Grada 654
Glas Grada 653
Glas Grada 652
Glas Grada 651
Glas Grada 650
Glas Grada 649
Glas Grada 648
Glas Grada 647
Glas Grada 646
Glas Grada 645
Glas Grada 644
Glas Grada 643
Glas Grada 642
Glas Grada 641
Glas Grada 640
Glas Grada 639
Glas Grada 638
Glas Grada 637
Glas Grada 636
Glas Grada 635
Glas Grada 634
Glas Grada 633
Glas Grada 632
Glas Grada 631
Glas Grada 630
Glas Grada 629
Glas Grada 628
Glas Grada 627
Glas Grada 626
Glas Grada 625
Glas Grada 624
Glas Grada 623
Glas Grada 622
Glas Grada 621
Glas Grada 620
Glas Grada 619
Glas Grada 618
Glas Grada 617
Glas Grada 616
Glas Grada 614 / 615
Glas Grada 613
Glas Grada 612
Glas Grada 611
Glas Grada 610
Glas Grada 609
Glas Grada 608
Glas Grada 607
Glas Grada 606
Glas Grada 605
Glas Grada 604
Glas Grada 603
Glas Grada 602
Glas Grada 601
Glas Grada 600
Glas Grada 599
Glas Grada 598
Glas Grada 597
Glas Grada 596
Glas Grada 595
Glas Grada 594
Glas Grada 593
Glas Grada 592
Glas Grada 591
Glas Grada 590
Glas Grada 589
Glas Grada 588
Glas Grada 587
Glas Grada 586
Glas Grada 585
Glas Grada 584
Glas Grada 583
Glas Grada 582
Glas Grada 581
Glas Grada 580
Glas Grada 579
Glas Grada 578
Glas Grada 577
Glas Grada 576
Glas Grada broj 575
Glas Grada 574
Glas Grada 573
Glas Grada 572
Glas Grada 571
Glas Grada 570
Glas Grada 569
Glas Grada 568
Glas Grada 567
Glas Grada 566
Glas Grada 565
Glas Grada 564
Glas Grada 562-563
Glas Grada 561
Glas Grada 560
Glas Grada 559
Glas Grada 558
Glas Grada 557
Glas Grada 556
Glas Grada 555
Glas Grada 554
Glas Grada 553
Glas Grada novi broj
Glas Grada 551
Glas Grada 550
Glas Grada 549
Glas Grada 548
Glas Grada 547
Glas Grada 546
Glas grada 545
Glas Grada 544
Glas Grada 543
Glas Grada 542
Glas Grada 541
Glas Grada 540
Glas Grada 539
Glas Grada 538
Glas Grada 537
Glas Grada 535 / 536
Glas Grada 534
Glas Grada 533
Glas Grada 532
Glas Grada 531
Glas Grada 530
Glas Grada 529
Glas Grada 528
Glas Grada 527
Glas Grada 526
Glas Grada 525
Glas Grada 524
Glas Grada 523
Glas Grada 522
Glas Grada 521
Glas Grada 520
Glas Grada 519
Glas Grada 518
Glas Grada 517
Glas Grada 516
Glas Grada 515
Glas Grada 514
Glas Grada broj 513
Glas Grada 512
Glas Grada 510/511
Glas Grada 509
Glas Grada 508
Glas Grada 507
Glas Grada 506
Glas Grada 505
Glas Grada 496
Glas Grada 497
Glas Grada 498
Glas Grada 499
Glas Grada 500
Glas Grada 502
Glas Grada 504
Glas Grada broj 503
Nazad Naprijed