ZDRAVO I SLATKO Zdrava sladoledna Snickers torta, bez cukara
Sastojci za sladoled: 1 limenka (400 ml) punomasnog kokosovog ohlađenog mlijeka, 3 zrele banane, pola kikare masla od kikirikija, ekstrakt vanilije, šaka sirovog neslanog kikirikija, prstohvat morske soli.
Sloj s karamelom: pola kikare masla od kikirikija, 10 svježih datulja bez koštica, 4 ožice ekstra djevičanskog kokosovog ulja, pola kikare punomasnog kokosovog mlijeka, ekstrakt vanilije, prstohvat morske soli, grubo nasjeckani lješnjaci, za ukrašavanje i nagratana tamna čokolada
Obložite kalup za tortu papirom za pečenje. Gustu bijelu kremu iz limenke kokosovog mlijeka stavite u blender, dodajte banane, maslo od kikirikija i vaniliju pa miksajte dok ne bude glatko. Ulijte sladolednu mješavinu u pripremljeni kalup. U manjoj posudi pomiješajte kikiriki i sol pa pospite po sladoledu i stavite sa strane. Stavite sve sastojke za karamelni sloj u blender pa miksajte dok ne bude glatko. Po potrebi dodajte malo vode da dobijete konzistenciju glatkog karamel preljeva. Otprilike polovicu preljeva izlijte na sladoled. Ostatak sačuvajte sa strane. Stavite kalup u zamrzivač na oko dva sata ili dok se ne stvrdne. Izvadite sladoled iz kalupa i stavite ga na pjat za posluživanje. Izlijte ostatak karamelnog preljeva na tortu, a na njega lješnjake i čokoladu. Pustite da torta malo otpusti (da bi se lakše rezala), poslužite i uživajte!