16.04.2024 | Recept dana
ZDRAVA GRICKALICA Pečeni čips od batata
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 2 srednja batata, 2 ožice maslinovog ulja, prstohvat soli.
Zagrijte špaher na 140 stupnjeva. Batat operite i tanko narežite gulilicom za povrće ili oštrim nožem. Stavite fetice batata u ledenu vodu na desetak minuta, izvadite, posušite pa stavite posudu s uljem i morskom soli. Dobro pomješajte da se sve sjedini i dok sve fetice ne budu lagano premazane uljem. Poredajte ih na papir za pečenje jednom sloju i pecite (sušite) 40-50 minuta, okrećući čips svakih 15 minuta. Pažljivo promatrajte čips kako ne bi zagorio, jer neki komadi mogu brže poprimiti smeđu boju. Čips je gotov kada je je hrskav i poprimi zlatnu boju. Uslast!
4
Poslužite
Čips je najbolje jesti odmah, ali se može čuvati i u hermetički zatvorenoj posudi 1-2 dana. Poslužite uz omiljeni umak!