15.02.2021 | Recept dana
ZASLADITE SE Karamelizirane banane s medom

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 2 zrele banane, ožica masla, 2 ožice meda, burbon vanilija, malo kanjele, prstohvat soli, limunov sok
Banane očistiti i prerezati po sredini pa ih pokapati limunovim sokom. U tavu staviti maslo, med, kanjelu, vaniliju i sol pa rastopiti na srednje jakoj vatri.
Poslagati fete banana i prigati 3-4 minute sa svake strane. Par puta zavrtiti tavu tako da karamel u njoj kruži oko banana. Banane trebaju omekšati, dobiti smeđu boju i postati ljepljive, a karamel se zgusnuti, ali ne smije izgoriti.
Banane poslužiti sa sladoledom od bourbon vanilije, grčkim jogurtom, staviti ih u palačinke ili ih jednostavno jesti ovakve. Uslast!