14.09.2022 | Recept dana
ZAMIJESITE BRZO I LAKO Jednostavne domaće kiflice sa šunkom i sirom

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Za tijesto: po kila brašna, suhi kvas, dva prstohvata soli, mala ožica cukara, 10 deka milerama, dec-dec i po vode.
Za punjenje: po 10 deka šunke, sira, jaje
Priprema: U većoj posudi pomiješati brašno s kvasom, soli i cukarom. Kiselo vrhnje razmutiti s toplom vodom i polako dodavati brašno. Umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodati još brašna ili tople vode ako je presuho. Dobiveno tijesto podijeliti na dvije lopte i svaku razvaljati u krug koji razrežete na osmine. Svaki trokut malo razvući rukama, na širi dio položiti po komadić šunke i sira pa uviti u kiflicu. Poslagati ih na lim obložen masnim papirom, premazati razmućenim jajetom i posuti sezamom ili lanom. Ostaviti kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijati špaher na 220°c. Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta.