19.02.2021 | Recept dana
ZAGRIJTE SE Minestrone juha, ukusna i zdrava

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: maslinovo ulje, kapula, dvije-tri pice česna, mrkva, stabljika celera, šaka zelenih mahuna, litra povrtnog temeljca 400 g biža iz konzerve, 400 g pelate, malo bosioka, rigana, soli, papra i parmezan.
Priprema: Veliki lonac stavite na srednje jaku vatru. Ulijte maslinovo ulje, a zatim dodajte sitno sjeckano povrće. Začinite morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom. Poklopite i ostavite povrće da se dinsta 10-ak minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodajte pelate, biž, začinsko bilje i povrtni temeljac. Pričekajte da zavrije pa pustite da krčka 20-tak minuta na laganoj vatri. Poslužite uz fetu kruha i naribani parmezan. Uslast!