27.03.2021 | Recept dana
ZA SUBOTNJE POPODNE Brzinski ručak: Kremasti njoki s dvije vrste sire i špinatom
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Od pripreme do serviranja obroka proći će manje od pola sata, garantirano! Zahvaljujući gorgonzoli i mascarponeu, ovi su njoki izuzetno kremasti, piše Gastro portal.
Sastojci:
-400 g njoka
-100 g gorgonzole ili brie sira
-250 g mascarponea
-225 g baby špinata
-50 g slanine
-mladi luk, po želji
Priprema:
1. U velikom loncu zakuhaj vodu te ju posoli.
2. U međuvremenu nareži mladi luk i gorgonzolu na male komadiće.
3. Na tavi prži slaninu narezanu na kockice dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Stavi ju na tanjur sa strane, a u tavu dodaj mascarpone, gorgonzolu i mladi luk i ostavi da se otope na umjerenoj vatri. Povremeno promiješaj.
4. Njoke stavi u kipuću vodu i kuhaj ih dok ne isplivaju na površinu.
5. Umaku od sira dodaj špinat te ga pirjaj nekoliko minuta, dok ne uvene. Dodaj prethodno prženu slaninu te kuhane njoke, a zatim sve dobro izmiješaj.
6. Posluži toplo i uživaj!