18.07.2022 | Recept dana
ZA PRSTE POLIZATI Ljetna verzija zapečene paste sa sirom
Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
podijeli:
Super jelo kad nemate vremena - bez miješanja, dinstanja i nadgledanja, većinu posla obavi špaher
Sastojci: 40 deka paste, 40 deka ricotta sira, pola litre mlijeka, 5 deka ribanca, 3 pice česna, šaka malih pomadorica, šaka biža iz konzerve, sol papar.
Priprema: Skuhaj pastu u posoljenoj vodi, a špaher zagrijte na 200 stupnjeva. Vatrostalnu posudu za pečenje namastite. Izblendajte ricottu, mlijeko, parmezan, česan, sol i papar. Pastu ocijedite, pomiješajte s narezanim pomadorima, bižima i smjesom od ricotte i prebacite u posudu za pečenje. Prekrijte folijom i pecite otprilike pola ure. Otkrijte, promiješajte i po potrebi dodatno začinite pa još malo zapecite da se učini korica. Ukrasite svježim bosiokom. Uslast!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
POVEZANE VIJESTI
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?