29.09.2022 | Recept dana
VEGE OBROK ZA PROHLADNE DANE Punjene paprike grahom, rizima i patatama

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: gambela crvenog graha, 6-7 paprika u boji po želji, 25 deka patata kuhanih u kori, šaka rizi, luk, dvije mrkve, dvije pice česna, ožica ulja, jedno jaje, 10 deka parmezana, dec bijeloga vina
Paprike operite, odrežite im poklopce, očistite ih od sjemenki i pregrada te ih iznutra posolite i popaprite. Odrezane poklopce također očistite i sačuvajte sa strane. Skuhane patate ogulite i narežite na sitne kockice, a mrkvu ogulite i naribajte. Zagrijte špaher na 220 stupnjeva. Nasjeckani luk, česan i mrkvu prodinstajte na vrućem ulju. Maknite s vatre, dodajte ocijeđeni grah, patate, rizi, parmezan i razmućeno jaje, posolite, popaprite i začinite po volji. Pripremljenim nadjevom napunite paprike, poklopite ih odrezanim "poklopcima", složite ih u vatrostalnu zdjelu koju ste namastili uljem, pospite još malo parmezanom, podlijte vinom te pecite oko pola ure ili manje, dok paprike ne omekšaju. Uslast!