29.03.2024 | Recept dana
USKRŠNJA TRPEZA Mekana i slatka pinca
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam; kilo prosijanog brašna za dizana tijesta, cijelo maslo, 25 deka cukara, mala ožica soli, 3 jaja, 6 žumanjaka, 2 deca mlakoga mlijeka, 20 g suhog kvasa, 2 vanilin cukara, dec soka od naranče, kupica ruma ili rakije, limunova korica.
Mlijeko pomiješajte s kvasom, ožicom cukara i malo brašna pa ostavite par minuta na toplom da se kvas aktivira. U većoj posudi pomiješajte brašno, ostatak cukara, sol, vanilin cukar, koricu limuna, rum, narančin sok, 2 jaja i 6 žumanjaka, otopljeno maslo i kvas. Sve to dobro, dobro umijesite i ostavite na toplom mjestu da se diže minimalno dva sata.
Tijesto podijelite na tri dijela, oblikujte ga i na vrhu napravite tri reza pa opet ostavite da se malo diže. Uključite špaher na 180 stupnjeva, pince premažite razmućenim žumanjkom i razmrrvljenim kockama cukara pa pecite pince oko pola ure.