05.08.2020 | Recept dana
UKUSNO I FINO Brzinski zapečeni njoki s rajčicom i sirom
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi.
Slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu!
Sastojci:
-1 žlica maslinovog ulja
-1 luk
-1 crvena paprika
-400 g pelata
-500 g njoka
-1 žličica sušenog ili 1 šaka svježeg bosiljka
-125 g mozzarelle
Priprema:
1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku pet minuta.
2. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.
3. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.
4. Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.
5.Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.
Dobar tek!