10.11.2023 | Recept dana
UKUSAN I SOČAN Slatki kruh od mrkve

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 30 deka glatkog brašna, dec ipo ulja, 20 deka abc sira, prašak za pecivo, prstohvat soli, malo kanjele, 35 deka sitno ribane mrkve, 30 deka cukara, 2 veća jaja, burbon vanilija.
Priprema: Mali kalup za kruh nauljite ili samo obložite papirom za pečenje. Pomiješajte brašno sa soli i praškom za pecivote kanjelom pa dodajte naribanu mrkvu. Krem sir izmiksajte sa cukarom pa dodajte jedno po jedno jaje i burbon vaniliju. Na kraju ulijte ulje i još kratko miksajte. Umiješajte smjesu brašna i naribane mrkve, pa smjesu prelijte u kalup. Pecite na 180 stupnjeva oko pola ure-45 minuta, provjerite čačkalicom je li gotovo.