16.11.2020 | Recept dana
TOPLI ZALOGAJ Prhka pita sa sirom i špinatom
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam za tijesto: 250 g brašna, mala ožica soli, malo sitno sjeckanog vlasca, 100 grama masla, dec ipo ledene vode.
Za nadjev: 500 g svježeg sira, 250 g svježeg špinata, mladi luk, 2 pice česna, 2 ožice maslinova ulja, 3 jaja, ribani parmezan, sol, papar.
Zamijesite prhko tijesto, stavit ga u frižider na pola ure, zagrijte peć na 180. Tijesto razvaljajte pa ga pomoću valjka prenesite u okrugli kalup za pite. Tijesto probodite pantarulom i zapecite malo (bez nadjeva) par minuta.
Nadjev: na maslinovom ulju izdinstajte sitno sjeckani luk i česan, začinite. Špinat blanširajte kratko, dobro ocijedite i nasjeckajte. Dodajte špinat luku i česnu i dinstajte sve skupa još nekoliko minuta. U posebnoj posudi izmješajte sir sa jajima i ribanim parmezanom. Po želji dodajte soli i papra. Ovoj smjesi dodajte špinat, sve dobro izmješajte i rasporedite preko tijrsta. Vratite u peć i pecite 30-ak minita. Kad se malo prohladi, narežite i poslužite. Uslast!