30.03.2024 | Recept dana
USKRŠNJA TRPEZA Punjena jaja s hrenom - neizostavna uskršnja delicija
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 6 jaja, 60 g masla, 2 ožice majoneze, 1 - 2 ožice hrena, pola ožice soka od limuna, sol, papar vlasac, mladi luk, mljevena crvena paprika.
Priprema: Jaja skuhajte u posoljenoj vodi, ne skroz tvrdo, neka žumanjak bude mekaniji. Prerežite na pola. Žumanjke izvadite i promiješajte ih, dodajte na sobnoj temperaturi omekšalo maslo, hren, majonezu, sok limuna, sol i papar. Sve zajedno umutite u kremastu smjesu. Stavite je na 10 minuta u frižider, potom u vrećicu za ukrašavanje, napunite polovice jaja. Ukrasite mladim lukom, vlascem i mjlevenom crvenom paprikom.