19.04.2023 | Recept dana
SLATKO BEZ GRIŽNJE SAVJESTI Boban torta - bez brašna i masla, lagana kao pero

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 6 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke), 12 deka cukara, 12 deka čokolade za kuhanje, pola praška za pecivo, teglica džema od borovnice ili šumskog voća, pola litre mliječnog vrhnja za šlag, dva vanilin cukara ili još bolje burbon
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg sa prstohvatom soli. Žumanjke batite s praškom za pecivo pa umiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu. U čokoladnu smjestu lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka, prebacite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite oko pola ure na 180 stupnjeva. Biskvit ce se jako dignuti, a kada ga izvadite će pasti. Ne brinite - tako to treba biti. Ohlađeni biskvit premažite u jednakom sloju cijelom teglicom džema i na vrh stavite čvrsto istučeno vrhnje s vanilin cukarom. Ohladite na par sati u frižideru i režite na komade. Uslast!