19.06.2024 | Recept dana
SAVRŠEN OBROK RECEPT DANA: Patlidžani punjeni bolognese umakom
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Priprema:
1. Patlidžane operite, prerežite po pola, a zatim iz svake polovice izdubite meso iz sredine. Meso patlidžana sitno nasjeckajte.
2. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak i meso patlidžana pa pirjajte dok patlidžan ne bude kuhan. Dodajte bolognese umak i sve samo promiješajte.
3. Pećnicu zagrijte na 190°C.
4. Izdubljene patlidžane stavite u posudu obloženu papirom za pečenje. Premažite ih s malo maslinova ulja. Nadjenite ih pripremljenim nadjevom, pa pospite naribanim sirom.
5. Pecite oko 30 minuta tj. dok površina ne dobije lijepu boju. Pečene nadjevene patlidžane ostavite stajati 10-ak minuta.