14.01.2021 | Recept dana
PROBAJTE OVO Odlične knedle s marelicama

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 80 deka patata skuhanih u kori, 20 oštog brašna, jaje, prstohvat soli, komadić masla, 20 tak marelica iz kompota, prezla, maslo, cukar, kanjela.
Ohlađene i oguljene patate zgnječite, dodajte im jaje i maslo, dobro promiješajte, posolite i dodajte brašno. Umijesite u kompaktno tijesto te ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljajte i izreži na jednake kvadratiće. Na svaki stavite marelice i oblikujte knedle. Knedle spuštajte ožicom u lonac s posoljenom kipućom vodom. Nakon 10-ak minuta knedle će iskočiti na površinu i tada ih kuhajte još koji minut. Za to vrijeme na tavi, na malo masnoće poprigajte prezlu. Kuhane knedle procijedite, prelijte s malo otopljenog masla, uvaljajte ih u prezlu te pospite cukarom i kanjelom.