22.01.2024 | Recept dana
PRIJEDLOG ZA OBJED Krem juha od patata i kukuruza
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Krem juhe obično prethode glavnom jelu, ali vrlo lako mogu poslužiti kao glavno jelo, osobito ako pripremite ukusnu i zasitnu juhu od kukuruza i krumpira. Kukuruz će dati slatkoću, dok će škrobna struktura krumpira osigurati gustoću juhi.
Potrebno vam je: 250 g kukuruza (kuhanog ili iz konzerve), glavica luka, 2 žlice maslinova ulja, 125 g suhe pancete, korijen celera, mrkva, petrusin, žlica brašna, kikara vrhnja, sol, papar, 2 veće patate.
Priprema: Ogulite luk i nasjeckajte ga. Narežite pancetu na kockice, patatu ogulite, operite i narežite na veće komade. Mrkvu ogulite, celer operite i prerežite po pola, a petrusin operite. Na maslinovu ulju preprigajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte kockice pancete. Zalijte litrom i pol hladne vode. Dodajte ocijeđeno zrnje kukuruza, mrkvu, celer, petrusin i patate. Kuhajte na laganoj vatri dok patate ne omekšaju. Prije kraja izvadite celer, mrkvu i petrusin. Dio kukuruza propasirajte s patatama i vratite u lonac s juhom u kojoj se kuhao. Umiješajte maslo umućeno s brašnom, dodajte vrhnje i kuhajte još desetak minuta. Posolite i popaprite.
Izvor: Gastro.hr