21.11.2023 | Recept dana
PREDOBRA KOMBINACIJA Fish and chips: hrskava riba s patatama
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: pola kila filetiranog oslića ili lista, 30 deka brašna, sol, papar, crvena paprika, česan u prahu, tri deca tamne pive, 1 jaje, kilo patata, 1,5 l ulja, limun, umak po želji (najbolje ide tartar)
Isprigajte pomfrit od patata. U međuvremenu narezati filete ribe na štapiće, posolit, popaprit i začinit po volji. U posudi pomiješajte brašno, sol i ožicu crvene paprike, dodati jaje i lagano ulijevati pivu te istodobno miješati dok ne dobijemo smjesu gušću od smjese za palačinke koja će se lijepo oviti oko fileta. Filete prvo uvaljamo u brašno, a zatim umačemo u smjesu od tamnog piva te prigamo u dubokom ulju do zlatne boje. I ribu i patate vadimo na salvete koji će upiti višak masnoće. Jedite uz limunov sok i tartar - predobro je!