07.11.2023 | Recept dana
OBJED ZA PET Irski gulaš s crnom pivom

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: kilo junetine, tri deca crne pive, tri glavice luka, pet mrkvi, tri ožice brašna, ulje za priganje, ožica mljevene crvene paprike, konserva, sol, papar, petrusin, kopar, majčina dušina i druge začine koje volite.
Luk i mrkvu sitno nasjeckati, a meso na kockice veličine oko dva cm. Meso preliti s otprilike dvije ožice ulja, brašnom i paprikom, sve promiješati pa prodinstati na ulju, u par navrata, nemojte sve odjednom da ne pusti puno vode, treba se samo zaprigati sa svih strana na jakoj vatri. Kad to napravite, na istom ulju dinstajte luk i mrkvu te česan. Ubacite ožicu konserve, dobro promiješajte pa vratite meso. Zalijte pivom pa kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko dva sata dok meso potpuno ne omekša, a ako tekućina brzo ispari, možete dodati malo vrele vode. Začinite na kraju.
Gulaš možete poslužiti s pireom ili pastom, kako vam je draže. Uslast!