01.04.2025 | Recept dana
NUTRITIVNO BOGATA Krem juha od batata: Bogata, baršunasta i lagano slatkasta juha

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Ogulite batat i narežite ga na manje komade. Luk i češnjak također ogulite i sitno nasjeckajte.
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite oko 5 minuta, dok luk ne postane staklast.
Dodajte narezani batat u lonac i kratko ga propržite s lukom i češnjakom.
Zatim dodajte povrtni temeljac i začine. Posolite i popaprite po ukusu.
Pustite da juha zavrije, a zatim smanjite vatru i pustite juhu da lagano kuha 20-25 minuta, dok batati ne omekšaju.
Kada su batati skuhani, maknite lonac s vatre i pustite da se juha malo ohladi.
Koristeći štapni mikser, izmiksajte juhu dok ne dobije glatku i kremastu teksturu.
Vratite juhu na vatru i dodatno je zagrijte ako je potrebno. Provjerite i prilagodite začine prema ukusu.
Poslužite juhu toplu, po želji ukrasite svježim začinskim biljem ili krutonima.