20.01.2023 | Recept dana
NEŠTO TOPLO NA OŽICU Gusto varivo od leće, patata i teletine

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci: 25 deka leće, dvije patate, dvije mrkve, celer, glavica luka, pola litre povrtnog temeljca, pola kila teletine (ili piletine ali onda se dosta kraće kuha), ožica ajvara, sol, papar, kopar, list lovora, svježi petrusin, dvije pice česna, mljevena crvena paprika.
Priprema: Zažutite sitno sjeckani luk i mrkvu na malo ulja, dodajte na kockice narezano meso i isprigajte ga do kraja stalno miješajući. Dodajte sitno sjeckani celer i mljevenu crvenu papriku, posolite, popaprite. Dodajte lovorov list, podlijte temeljcem i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte na male kockice narezane patate i leću, dolijte još vode i kuhajte dok povrće ne omekša. Umiješajte ožicu ajvara, protisnuti česan, sitno sjeckani petrusin i kopar, neka stoji još koji minut na laganoj vatri pa poslužite uz domaći kruh. Uslast!