13.09.2020 | Recept dana
NEDJELJNI OBJED Pečenje za vikend: rebarca u marinadi od meda i česna
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 1 kg svinjskih rebara, 350 g meda, 120 mL soja umaka, 5 pica česna, luk, par mrkvi, pola kila patata, sezam i po jedna ožica soli, slatke mljevene crvene paprike, papra i po želji chillija.
Priprema: Izrežite rebarca na komade i stavite u zdjelu. Od ostalih sastojaka napravite marinadu i prelijte pola preko rebaraca. Dobro promiješajte kako bi meso bilo obloženo marinadom sa svih strana. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru na nekoliko sati ili još bolje preko noći.
Idući dan marinadu ocijedite, a rebra stavite u namašćeni plitki pleh. Poklopite ih aluminijskom folijom i pecite sat vremena na 180 stupnjeva. Ostatak marinade sada prelijte preko rebara i dodajte u pleh očišćeni luk, mrkvu i patate. Posipajte rebrica sezamom. Peci otkriveno, još 30 do 45 minuta ili dok meso ne omekša. Poslužite toplo! U slast!