16.01.2024 | Recept dana
MEKAN I SOČAN Kolač od limuna i maka
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci: 280 grama prosijanog glatkog brašna, 2 ožice maka, pola praška za pecivo, prstohvat soli, 125 g omekšalog masla, 200 g cukara, 1 vanilin cukar, 3 jaja, 3 limuna (sok i korica), dec mlijeka.
Za limunsku glazuru: 130 g štauba, 30 ml limunovog soka
Priprema: Promiješajte posrebno mokre i suhe sastojke pa ih spojite laganim pokretima u homogenu smjesu. Duguljasti kalup za pečenje kruha obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite pripremljenu smjesu. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili po potrebi više, dok kolač ne položi test čačkalicom. Dok se kolač peče, pripremite limunsku glazuru: u zdjelici dobro izmiješajte cukar u prahu sa sokom od limuna. Dobit ćete gustu, sjajnu i bijelu glazuru. Kad se kolač ohladi, izvadite iz kalupa, prelijte glazurom i režite na fete. Uslast!