17.03.2023 | Recept dana
MEKAN I SOČAN! Brzinski kolač od jabuka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci: 120 g glatkog brašna, pola praška za pecivo, prstohvat soli, 120 g masla, 150 g cukara, 2 velika jaja, burbon vanilija, 3 ožice ruma, dvije veće slatke jabuke, malo kanjele
Jabuke ogulite i narežite na kockice. Zagrijte špaher na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 cm premažite maslom, a dno prekrijte papirom za pečenje. Omekšalo maslo izmiksajte s cukarom u pahuljastu smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje. Ulijte ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksajte. Preostale suhe sastojke stavite u pripremljenu smjesu pa izmiješajte ožicom, a na kraju dodajte i jabuke. Prelijte tijesto u pripremljeni kalup, zagladite pa po vrhu rasporedite malo cukara, otprilike jednu punu ožicu. Pecite 40-ak minuta pa provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Pustite da se ohladi prije no što ga krenete vaditi iz kalupa. Ohlađeni kolač pospite cukarom u prahu. Uslast!