31.03.2025 | Recept dana
LUKSUZNO A JEDNOSTAVNO Recept dostojan i najprestižnijih restorana: Pasta s tartufima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
SASTOJCI:
- 250 g tjestenine po vlastitom izboru
- 2-3 žlice extra djevičanskog maslinovog ulja
- cca 100 g crnog tartufata
- Himalajska sol
- papar
- sušeni češnjak u granulicama
- kozji/ovčji tvrdi sir
+ extra djevičansko maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Tjesteninu skuhati po uputama na pakiranju i ocijediti.
- Vratiti tjesteninu o lonac.
- Na tavi zagrijati maslinovo ulje, brzo nakon dodati i tartufat, zatim začiniti solju i paprom i češnjakom u granulama.
- Kratko promiješati, zatim prebaciti u lonac s tjesteninom.
- Dobro promiješati sve sastojke zajedno, probati i vidjeti ako nešto nedostaje, zatim naribati sira po želji i ponovno promiješati.
Svakako dodati još malo maslinovog ulja.