21.08.2023 | Recept dana
LJETNO JELO NA OŽICU Juha od pečenih pomadora
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: kilo pomadora, dva luka, par pica česna, sol, papar u zrnu, pola litre povrtnog temeljca, mala ožica cukara, maslinovo ulje, šaka crvene leće, parmezan, svježi bosiok
Postupak: Pomadore i luk operite i narežite na veće komade, pice česna očistite i prepolovite. Zagrijte špaher na 200, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Povrće posložite na pleh pa sve začinite solju, paprom i zalijte maslinovim uljem. Pecite oko 30 minuta (po potrebi malo duže). Dok se povrće peče zakuhajte leću u povrtnom temeljcu, procijedite je, a pečeno povrće zajedno sa sokom koje je pustilo izvadite iz špahera i stavite u lonac s temeljcem pa propasirajte štapnim mikserom i još malo kuhajte. Maknite s vatre, dodajte kuhanu leću, naribajte parmezan i dodajte malo svježih listića bosioka. Uslast!