05.04.2025 | Recept dana
KREMAST I OSVJEŽAVAJUĆ Cheescake sa šumskim voćem: Lagani desert bez pečenja kojega će svi obožavati

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
SASTOJCI:
- 220 g mljevenog keksa
- 150 g maslaca
- 2 velike žlice meda
- 500 g krem sira
- 3 dcl vrhnja za šlag
- 160 g šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 2 vrećice želatine
- 450 g šumskog voća
- 4 velike žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 dcl vode
PRIPREMA:
- Maslac otopiti i sjediniti s keksom i medom. Utisnuti ga u kalup i podloga je spremna.
- Krem sir i šećer u prahu dobro izraditi. Dodati u to izmiksano vrhnje za šlag, sok od limuna i jednu otopljenu želatinu. Kremu staviti na podlogu od keksa i lijepo poravnati.
- Šumsko voće, vanilin šećer, šećer i vodu staviti na laganu vatru da prokuha.
- Sklonimo s vatre i pažljivo umutimo vrećicu želatine. Ostavimo hladiti na sobnoj temperaturi pola sata i onda kolač ide skroz na hlađenje u frižider.