06.11.2023 | Recept dana
NEOPISIVO SOČAN I UKUSAN! Kukuruzni kolač s narančinima bez cukara i glutena

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 20 deka kukuruznog brašna, prstohvat soli, 5 narančina s korom, 4 ožice meda, 3 jaja srednje veličine, malo kanjele, prašak za pecivo, 2 deca mlijeka, 2 ožice maslinovog ulja, maslo za premazivanje kalupa.
Narančine dobro operite, ne gulite ih, pa ih takve stavite kuhati u lonac hladne vode da omekšaju (oko pola sata). U zdjelu stavite brašno, sol, prašak za pecivo i sve promiješajte. U drugu zdjelu stavite 3 jaja, kanjelu i 3 pune žlice meda pa batilicom dobro promiješajte. Kad su se narančini skuhali, prebacite ih u multipraktik i usitnite tako da dobijete pire, prebacite u zdjelu da se malo ohlade. Dodajte im ožicu meda i promiješajte. Sada u zdjelu s brašnom ubacite baćena jaja i mlijeko pa dobro promiješajte. Umiješajte ulje i narančine. Sve prebacite u kalup koji ste prethodno premazali s malo masla. Stavite peći u prethodno zagrijani špaher na 180 stupnjeva oko 25 minuta i pritom pripazite da vam kolač ne zagori. Dosta će brzo dobiti lijepu boju, a ako vam se čini prejako, stavite preko aluminijsku foliju. Uslast!