15.09.2022 | Recept dana
JESEN U PJATU Gusta okrepljujuća juha od tikve

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Za juhu: hokaido tikva, luk, mrkva, dvije pice česna, litra povrtnog temeljca, sol, papar, maslinovo ulje.
Zagrijte špaher na 200. Tikvu ogulite i narežite na komadiće, poslažite na pleh obložen papirom za pečenje, posolite ih, popaprite, ubacite protisnuti česan, zalijte s dvije ožice maslinova ulja pa sve promiješajte rukama i stavite peći na 20 minuta-pola ure, ovisno koliko ste debele komade narezali.
Na laganoj vatri dinstajte luk i mrkvu, kad zažuti posolite, popaprite i ubacite pečenu tikvu skupa sa začinima. Miješajte, dolijte temeljac, neka kuha desetak minuta pa sve usitnite štapnim mikserom i maknite s vatre. Poslužite uz prepečeni kruh ili vrhnje, po želji. Uslast!