Dubai čokolada oduševila je korisnike društvenih mreža diljem svijeta, a ime je dobila jer se mogla kupiti samo u ovom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata
U međuvremenu je taj blok mliječne čokolade punjen kremom od pistacija i s kadaif rezancima postao toliko popularan da se počeo izvoziti u druge zemlje svijeta, a Internet je smislio i recept za sve one koji nemaju pristup, a žele ga probati.
U nastavku teksta donosimo vam recept upravo za viralnu Dubai čokoladu.
Vanjski dio trebao bi biti sladak i gladak, ali prava zvijezda je nadjev od pistacija, malo tahinija i kadaifa – orašastog okusa, i kremasto-hrskave teksture koja ostavlja bez teksta i najbrbljavije kritičare.
Čokoladu možete napraviti i bez posebnih pomagala u običnom kalupu za kruh koji ste prekrili papirom za pečenje. No ako želite autentičan doživljaj nabavite silikonski kalup za izradu čokolade.
Sastojci:
250 g mliječne čokolade
180 g kreme od pistacije
75 g kadaif razanaca
30 g maslaca
10 g tahini paste
1 čajna žličica kokosova ulja
prstohvat soli
Priprema:
1. U tavi zagrijte malo maslaca, pa na njemu prepržite kadaif rezance koje ste prethodno usitnili nožem.
2. Pržite rezance par minuta dok ne postanu hrskavi i ne dobiju zlatno-smeđu boju.
3. Pomiješajte hrskave rezance s kremom od pistacije i tahnijem. Dobro promiješajte i stavite sa strane.
4. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici s malo kokosova ulja.
5. Premažite polovicu rastopljene čokolade preko silikonskog kalupa za izradu čokolade.
6. Napunite ga nadjevom na bazi pistacije i kadaifa, pa sve zajedno ponovo prekrijte s ostatkom rastopljene čokolade.
7. Stavite čokoladu u ledenicu na pola sata da se stvrdne.
Otrgnite komadić čokolade i uživajte. Dobar tek!