16.02.2021 | Recept dana
GOTOVI ZA POLA URE! Danski keksi s maslom tope se u ustima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: pola kila brašna, 40 deka masla, 25 deka cukara, 15 deka brašna od mjendula ili sitno mljeveni mjenduli, 2 jaja, 2 ožice limunove korice, burbon vanilija.
Zagrijte peć na 200. Omekšalo maslo batite s cukarom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaja, sitnu naribanu limunovu koricu i vaniliju. Dodajte brašna te sve dobro smiješajte. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu, pa na papir za pečenje istisnite mekane prstene tijesta promjera oko 4 centimetra. Pripazite da ostavite slobodnog mjesta sa svake strane keksa. Možete i druge oblike činiti, kako volite. Kekse pecite desetak minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđi.