22.02.2021 | Recept dana
FRANCUSKA SLASTICA Šareno veselje za prizivanje proljeća: danas napravite macaronse

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam: 120 g bademovog brašna, 75 g štauba, 2 bjelanjka na sobnoj temperaturi, 50 g kristal cukara, prstohvat soli.
Priprema: Dobro promiješajte bademovo brašno i štaub pa ih prosijte. U bjelanjke dodajte prstohvat soli pa ih izmiksajte u snijeg. U još mekani snijeg postepeno dodajte cukar pa miksajte dok ne postane čvrst i sjajan. Pažljivo špatulom umiješajte smjesu bademovog brašna i štauba. Ovisno koliko boja želite, rasporedite smjesu u zdjelice i dodajte po kap jestive boje u svaku. Pomiješajte. Napunite slastičarsku vrećicu i pripremite pleh obložen papirom za pečenje s iscrtanim krugovima. Istisnite smjesu i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 140 stupnjeva. Trebat će im otprilike 15 minuta, ovisno o pećnici. Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije punjenja. Punite ih ganacheom, mermeladama, čokoladom, namazima i spajajte dva po dva.