14.11.2023 | Recept dana
BRZO I LAKO Napravite domaći čips: Donosimo vam jednostavan recept!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Pravljenje domaćeg čipsa od patata je jednostavno i zabavno, a sve što vam je potrebno sigurno već imate doma. Priprema ne traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa ili mijenjati debljinu čipsa.
Sastojci:
- 4 srednje patate, oguljene i tanko narezane
- 3 ožice soli
- 1 litra ulja za duboko priganje
Priprema:
- Dok režete patate, fetice stavljate u veliku zdjelu hladne vode. Ocijedite i isperite, a zatim posudu napunite vodom i dodajte sol.
- Pustite da se patate namoče u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
- Zagrijte ulje na 185 stupnjeva, a zatim izrezane patate prigajte u manjim serijama, kako se ne bi lijepile.
- Kad počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim salvetama. Nastavite dok se sav čips ne ispriga.
- Po želji začinite s dodatkom soli.