01.09.2024 | Recept dana
BEZ PEČENJA Recept tjedna: Torta 'Bijeli anđeo'
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Sastojci:
1 pakiranje kora za rozen tortu
1 l mlijeka
4 vrećice pudinga od vanilije
200 g bijele čokolade
12 žlica šećera
100 g mlijeka u prahu
250 g margarina
125 g maslaca
500 g šlaga
4 čaše kiselog vrhnja
Skuhajte puding u zaslađenom mlijeku, dodajte 100 g bijele čokolade, prethodno izlomljene, i miješajte dok se ne otopi. Ostavite puding da se ohladi. Kada se puding ohladi, sjedinite ga s maslacem, margarinom i mlijekom u prahu.
Preostalu čokoladu sitno nasjeckajte i umiješajte u fil. Sve dobro sjedinite. Za drugi fil, umutite šlag s hladnom vodom, dodajte kiselo vrhnje i sve lagano sjedinite varjačom.
Filujte: Jednu koru premazujte filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa opet kora i tako nastavite dok imate materijala. Posljednju koru premazujte šlagom.